Základní informace o odborové organizaci

Základní organizace OS KOVO Autosvětla Nový Jičín je dobrovolnou organizací zaměstnanců společnosti Plastic Omnium Lighting s.r.o. Šenov u Nového Jičína. Sdružuje všechny členy OS KOVO pracující v organizačních jednotkách podniku se sídlem v Šenově u Nového Jičína a Nového Jičína.

Organizace vznikla v době státního podniku Autopal a měnila svůj název v důsledku změny majitelů firmy.

V lednu 2015 došlo k rozdělení základní organizace na dvě  - ZO OS KOVO Varroc a ZO OS KOVO Hanon. Každá organizace má samostatně pracující závodní výbor.

Od ledna 2017 sídlí ZV ZO OS KOVO Autosvětla Nový Jičín v podkroví vily – v bývalém školicím středisku.

Současný ZV a DaRK byly zvoleny v říjnových volbách 2022 a budou pracovat ve volebním období 2022 - 2026.

V březnu 2023  došlo z  důvodu změny majitele firmy ke změně názvu naší ZO. Konference schválila univerzální název ZO OS KOVO AUTOSVĚTLA Nový Jičín,

Závodní výbor se řídí Statutem a Hospodářským řádem, oba dokumenty jsou zde zveřejněny. Změny, které v průběhu volebního období nastanou, jsou vždy nejdříve navrženy a poté schváleny na Konferenci, konající se každoročně začátkem roku v sále závodního klubu firmy. Každý člen odborů má možnost se na konferenci přihlásit a zúčastnit se.